FacebookTwitter

Kinderopvang in een nieuw jasje.

Een kinderopvang in een compleet nieuw jasje. Daar komt echt een heleboel bij kijken! Het inrichten van de ruimte was hier een belangrijk onderdeel van en ik had de eer om met het team samen hieraan te werken. Handig, als een pedagogisch medewerker vertelt dat ze de ruimte in wil kijken tijdens het verschonen, de locatiemanager vertelt waarom dit belangrijk is, de klusvakman gelijk suggesties doet hoe dat dan gerealiseerd kan worden en de eigenaar gelijk akkoord kan geven. En de communicatiemanager dan vervolgens de ideeen in de website kan verwerken. Wat behalve de praktische kant, moet ook de profilering kloppen.

 

Meerwaarde en cadeautje!

Wat vooral een meerwaarde was, was dat iedereen zijn zegje mocht doen. We hebben het niet alleen over de inrichting gehad maar over van alles wat er speelt. En iedereen mocht aangeven hoe de merkuitstraling terug te laten komen in het ontwerp. De uitkomsten heb ik uitgewerkt en vertaald naar een handzaam plan, naar 3D tekeningen en als cadeautje naar 3D virtual reality (met dank aan SPR architectenbureau). De reactie? “Wow… impressive hoor.” Met je GSM midden in de ruimte gaan staan en zien wat er aan de tafel bedacht is. Das wel handig als je niet dagelijks met inrichten bezig bent.

 

Blauwdruk

Een nieuw kinderdagverblijf, maar met verschillende groepen en ook een BSO en buitenruimte. Tijdens het bespreken van de eerste ruimte zijn de onderdelen goed omschreven en benoemd, zodat deze de blauwdruk vormde voor de brainstorms over de overige ruimtes. En eigenlijk ging het niet alleen om de inrichting. Hoe fijn is het dat iedereen zijn zegje kan doen, er goed samengewerkt wordt en iedereen achter de plannen staat…